GENÇ VE YEŞİL POLİTİKA

Barış Gençer Baykan ve Demet Lüküslü

Küresel iklim değişikliğinin yarattığı ortamda yetişen gençler, çevre eğitiminden ekolojik yaşama, çevre protestolarından doğa korumaya birçok alanda bilinçlenmeye ve kendi sözlerini söylemeye başladılar.  Bu araştırma notu çerçevesinde gençlerin hayatında önemli bir rol oynayan eğitim müfredatında çevrenin yerini, şirketlerin desteklediği ve gençleri hedefleyen çevre konulu toplumsal sorumluluk projelerini, çevreci toplumsal hareketler ve sivil toplum kuruluşlarında gençlerin faaliyetlerini inceleyeceğiz. Siyasi partilerin çevre politikalarına yeteri kadar önem vermemesi bu konuda etkin olmak isteyen gençleri sivil toplum kuruluşlarına ve çevreci sivil toplum hareketlerine yönlendiriyor. TEMA’nın örgün eğitim içinde üniversite öğrencileri ile başlayan çevre çalışmaları liselere hatta son yıllarda ilköğretim okullarına kadar iniyor.

Araştırma notuna ulaşmak için aşağıdaki linke tıklayınız.

doc. ArastirmaNotu019