Ekonomik Büyüme ve Tahminler: Nisan 2017

İlk Çeyrekte İhracat Patlaması

Ozan Bakış ve Melike Kökkızıl

2017 yılının ilk çeyreği için yaptığımız bu ilk tahminde ekonomide bir toparlanma bekliyoruz. Son dönemde Euro ve Dolar karşısında değer kaybeden TL’nin hem tüketim hem de yatırım ürünleri ithalatında önemli bir düşüşe yol açtığını gözlemliyoruz. Kesinleşen Ocak, Şubat ve kısmen Mart verilerini kullanarak yaptığımız tahminlere göre 2017 yılının ilk çeyreği için çeyrekten çeyreğe büyüme oranını 1,8, geçen yılın ilk çeyreğine göre büyüme oranını ise yüzde 5,4 olarak tahmin ediyoruz.

pdf. EkonomikBuyume2017M04

Türkiye Yoksulluk ve Eşitsizlik Ağı (TUR-PIN) KONFERANSI

5 Mayıs 2017, Bahçeşehir Üniversitesi, Fazıl Say Konferans Salonu

9:15 –  9:30 Hoşgeldiniz konuşmaları